Goal 2: Zero hunger
The goal is divided into several sub-goals. The first two sub-goals are to completely end hunger (2.1) and all forms of malnutrition (2.2). To this end, agricultural productivity and the incomes of small-scale food producers are to be doubled, among other things. The latter should also be given secure and equal access to production resources and inputs (2.3). Likewise, the sustainability of food systems is to be ensured and resilient agricultural methods applied that contribute to the preservation of ecosystems and withstand climate change (2.4). In addition, genetic diversity should be preserved and access to these genetic resources secured (2.5).
Investments in rural infrastructure and the exchange of knowledge and technology should help less developed countries in particular to increase their food production (2.a). Furthermore, trade restrictions and distortions in agricultural markets should be corrected and all agricultural export subsidies with similar effects should be abolished (2.b), as well as extreme fluctuations in food prices should be limited (2.c).
News on the fight against hunger
Ergebnisse der Umfrage zum gastronomischen Angebot an der TU
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Im April haben das Nachhaltigkeitsbüro und der AStA der TU Dortmund gemeinsam mit dem Studierendenwerk Dortmund eine Umfrage unter den Nutzer*innen des gastronomischen Angebots des Studierendenwerks durchgeführt.
Mit dieser Umfrage sollten Fragen zur allgemeinen Zufriedenheit, dem Essensangebot und individuelle Wünsche ausgewertet werden.
In der Umfrage im Zeitraum vom 16. März bis zum 8. April 2022 wurden insgesamt 3.025 Fragebögen vollständig ausgefüllt. 2.362 Studierende und 734 Mitarbeitende nahmen teil, dass entspricht nach den Zahlen der TU 18 % der Mitarbeitenden und 7 % aller eingeschriebenen Studierenden im Jahr 2021.